måndag 25 mars 2013

KIWI ÖKAR

Klipp från icanyheter 22/3

Kiwi är Norgesgruppens framgångsrika lågpriskoncept på den norska dagligvarumarknaden. Kärnvärdena  ”Kjapt,, Trygt og Billig” har gjort Kiwi till den snabbast växande kedjan i Norge, där Kiwi nu är nummer 2 efter Rema 1000.

Tillsammans med Kiwi har vi utvecklat ett nytt koncept, Kiwi XL som är större butiker med butiksyta från 1500 m2 och uppåt. Sortimentet har breddats med ökat färskvarutbud och ännu större vikt vid märkesvarorna. Vi har utvecklat en ny design och butikslayout där vi lagt stor vikt vid att allt skall hänga ihop på ett naturligt, logisk och tydligt sätt som gör det enkelt för kunden att handla. Resultatet har blivit en modern och fräsch butiksupplevelse med ett effektivt kundvarv helt utan döda ytor!

Konceptet har blivit en succé som har överträffat alla förväntningar. Halva tillväxten kommer från helt nya kunder och dessutom har snittköpet ökat med över 60%. Kundresponsen har varit överväldigande. 9 av 10 kunder är ”ambassadörer”, Kiwis mest nöjda och lojala kundkategori!

Vi arbetar nu vidare med att anpassa konceptet så att de grundläggande delarna kan tas tillvara även i de mindre Kiwibutikerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar